2002 – 2014

Kleint med flagg i Evje sentrum på nasjonaldagen

Foto: Alf Andersen

Tekst og foto: Alf Andersen: «Lite flagging 17 Mai i Evje sentrum. Det var stort sett bare kafeer og kiosker som flagget. Spisekroken har 2 store fine flagg som pynter opp, og har stor symbolefekt. Korpset i nye blå uniformer og drillpikene i sine hvite drakter var stilige. Toget endte opp ved Evjeheimen  hvor det vaiet store fine flagg. Hornmusikken spilte for beboere og betjening. Det virker litt tamt og grått når ingen store bygg ikke markerer nasjonaldagen. Et regionsenter på Agder som skilter med omsetningstall langt over 100.000 kr.pr innbygger, sameliknet med Vennesla og Søgne på, ca 20.000 pr hode, burdevise respekt. Det er vel snart på tide og få pyntet litt i sentrum. Sentrumsplanen  har nå støvet ned i lang tid.

 

Spisekroken med vaiende flagg. Et eksempel flere burde følge. (foto: Alf Andersen )

6 comments to Kleint med flagg i Evje sentrum på nasjonaldagen

 • Alf Andersen

  En korrigering til lite flagg i sentrum.
  Det var ikke bare respekt for flagget, men også respekt ovenfor innbygger og andre handlende på Evje, som handler for millioner i måneden.
  Hundrede av festkledde, små og store marsjererte in i sentrum med faner og kjempefine flagg, det meste er innkjøpt i butikkene på Evje,
  derfor mener jeg at ”handelsstanden” burde delta i 17 Mai feiringen med fine flagg på fasadene, og ikke bare firma og Taxfree flagg.
  Takk til blomsterstiftelsen som år etter år pynter Evje, pengene sitter langt inne hos kjøpmennene, det er vell bare spørsmål om når de gir opp.
  Private bidrar betydelig, men det er næringslivet og Kommunen som kommer best ut av at sentrum er pent og ryddig.
  Vh. Alf Andersen

 • Dag Gullesen

  Ein ting er at det ikkje blir flagga. Mangel på respekt for flagget er verre. Flagg på russedrakt som blir grisa ned, flagg på servietter og pølsepapir som blir kasta i søpla, flagg på stearinlys som blir brent ned, osv..

 • Synd du ikke var på Kilefjorden camping, der hadde vi mange fine Norske flagg på 17.Mai

 • Tony

  Den russen altså…

 • Erik Risdal

  Ja, og noen he søren meg setta opp huset til Katterås igjen…..

 • Tony

  Jøss, var det sånn det så ut i sentrum 17.mai? Ryktene har gått at det var folketomt. Men her seg jeg at torghandlerne er på plass, og bilruta levere varer hos rørleggeren. Ser også ut som torvet har blitt bygd om i løpet av natta, må være russen det.

Leave a Reply